Türk fırıncıları "Fırıncılık Dünya Şampiyonası"nda17 Nisan 2015, Cuma

Hak kazandı

Fırıncılık Dünya Şampiyonası'nın 10 Nisan'da İstanbul'da başlayan ön elemeleri olan Louis Lesaffre Cup'ın, Afrika-Akdeniz Bölgesi seçmeleri tamamlandı. Maya sektöründe 160 yıllık geçmişi bulunan Lesaffre'nin organizasyonu ve Türkiye Fırıncılar Federasyonu desteğiyle Baget, Dünya Ekmeği, Viennese Hamur İşleri, Artistik Parça ve Umut Vaat Eden Genç Fırıncılar kategorilerinde yarışan Türkiye Fırıncılar Milli Takımı, bölgesindeki Mauritius ile 2016'da yapılacak Dünya Kupası Finali'ne katılmaya hak kazandı.

30 ülke

Organizasyon boyunca toplamda 30 ülkenin mücadele ettiği Europain Show Paris'e gidecek Türkiye Fırıncılar Milli Takımı, finalde Türkiye’yi temsil edecek. Açıklamada görüşlerine yer verilen Lesaffre Yönetim Kurulu Başkanı Lucien Lesaffre, Türkiye, Cezayir, Fas, Fildişi Sahilleri ve Mauritius takımlarının 10 Nisan'dan bu yana eğlenceli ve başarılı rekabete imza attıklarını aktardı.

160 yıldır

Başvuruların geçen yılın ağustos ayında başladığını belirten Lesaffre, "Başvuru, ön eleme, milli takımı oluşturma ve bunu izleyen eğitim maratonumuz ise bugün bir zaferle sonuçlandı. Dünya fırıncılığına hizmet etmek, kaliteli ve nitelikli fırıncıların mesleğe kazandırılmasını sağlamak hedefiyle 160 yıldır faaliyet gösteren bir grup olarak, kazanan takımları tebrik ediyorum. Bu amaçla çalışmalarımız durmaksızın devam edecektir" görüşlerine yer verdi.

Temsil

Türkiye Fırıncılar Milli Takımı, 2008'de Özmaya sponsorluğunda katıldığı yarışmada bölge 1ncisi, dünya 11ncisi olmuştu. Fırıncılar, 2011'de de Fas'ta gerçekleştirilen uluslararası seçmelerde Türkiye'yi temsil etmişti.

Bu haber toplam 698 defa okundu.