Günün Tarihi:20 Haziran 2019

‘Yeni hal binası tamamlanmalı’


Mevcut sebze halinin şehrin içerisinde kaldığını söyleyen Sebze ve Meyveciler Odası Başkanı Muzaffer Kabacan, “Bu durum olumsuzluklara neden oluyor. Yeni hal binası bir an önce tamamlanmalıdır” dedi.

Konsept

Şehrin içerisinde kalan sebze halinin ilimize ve bölgemize yeterli gelmediğini söyleyen Sebze ve Meyveciler Odası Başkanı Muzaffer Kabacan, “Dolayısı ile karpuz ve kavun sezonunun açıldığı bu günlerde hal küçük olduğu için bir yoğunluk yaşanmakta. Esnaflarımız mal temin etmekte ve halden çıkmakta zorlanmaktadır. Sebze haline giriş-çıkış saatleri de koydular. Bu saatlerin erken olması bütün esnafların aynı anda hale girmeye çalışması ile birlikte olumsuzluklar meydana getiriyor. Hal giriş-çıkışlarında trafik de tıkanıyor ve bu durumdan vatandaşlarımız da etkilenmektedir. Dolayısı ile acilen bölgemize yapılacak olan yeni halin faaliyete geçirilmesi gerekiyor. Şehrimiz ve esnaflarımız açısından bu durum son derece önem arz ediyor. Şehrin içerisinde kalan patates halinin de bu konseptin içine katılması hem şehrin trafiğini hem de esnaflarımızı rahatlatacaktır” dedi.

Kabak aşılı karpuz

Kabak aşılı karpuzlar konusunda da açıklamalarda bulunan Kabacan, “Kabak aşılı karpuzlar son yıllarda adana sezonu ile birlikte hayatımıza girdi. Kabak aşısı karpuz da tonajı yükseltmekte, bir tarladan alınan 4 tonluk ürün 8 tona çıkmakta. Ürün ikiye katlanıyor, ancak sağlık açısından çok iyi değil, tadı ve yemesi pek hoş olmayan bir ürün. Şehrimizin sınırları içerisinde yetişen karpuzlar çekirdek karpuzudur. Kabak aşısı karpuz çok az. Kazımpaşa yöresinde yetişen karpuzlarımız son dönemde meşhur oldu ve çekirdekten yetiştirmedir. Karpuzun en büyüğü 8 ila 10 kilo arasında olur. 15-20 kilo olan karpuzlarda kabak aşısı vardır. Kabak aşılı karpuzda hem kabak kokusu ve tadı hem de göbeğinde kabak lifi dediğimiz liflerden vardır.  çiftçiler de masrafların fazlalığından dolayı ürünü arttırmak için bu tür yollara başvurmaya başladı. Ama karpuzun kalitesi düşmektedir. Vatandaşlarımıza çekirdek karpuz almalarını ve çok büyük karpuzları almamalarını tavsiye ediyorum” şeklinde konuştu.

27 Temmuz 2015 , Pazartesi Bu haber toplam 558 defa okundu.
YASAL UYARI:Haber portalımız 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu'na uygun olarak yayınlanmaktadır Yayınlanan fotoğrafların yeniden yayımı ve herhangi bir ortamda basılması, önceden yazılı izin gerektirir. Portalımızda yayınlanan haberler ise, kaynak gösterilmek ve portalımızın ilgili sayfasına link verilmek koşuluyla yeniden yayınlanabilir.

Bu Haberi Okuyanlar Bunları da Okudu

Arşivde Tarihe Göre Arama Yap

Arşivde Ara

Site İçi Arama