Günün Tarihi:17 Haziran 2019

‘26 milyon lira destek verdik’


İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Mehmet Erdemir, “Hayvancılık desteği ile ilgili 26 milyon lira hibe destekleme yaptık. Bunun içinMüdürü de süt, anaç sığır ve arı destekleri bulunuyor” dedi.

Toplantı yapıldı

Sakarya İli ve İlçeleri Kırmızı Et Üreticileri Birliği ev sahipliğinde dün Ernaz Tesisleri’nde düzenlenen toplantı ile hayvancılık masaya yatırıldı. Toplantıya Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Hayvancılık Genel Müdür Yardımcısı Dr. İbrahim Özcan, TÜKETBİR Genel Sekreteri Veteriner Hekim Adnan Gültek, çıkan İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Mehmet Erdemir, Sakarya İli ve İlçeleri Kırmızı Et Üreticileri Birliği Başkanı Hasan Çakır ve hayvancılar katıldı.
Kazanamıyor
Toplantının açılış konuşmasını yapan Sakarya İli ve İlçeleri Kırmızı Et Üreticileri Birliği Başkanı Hasan Çakır, “Öncelikle daha önce benim görevimi yürüten Ali Çiftçi kardeşimize Allah’tan şifalar diliyorum. Kendisi rahatsız ve dolayısı ile görevi biz yürütüyoruz. Sadece bir temennide bulunmak istiyorum. Bu sektör hemen hemen kazanmadan faaliyetini yürüten bir sektör, devletimizden et ve süt üreticilerinin bir şekilde istihdam edilmesini, desteklenmesini ve üretebilir olmalarının sağlanmasını diliyorum” dedi.
Alpaslanlar doğuyor
Çakır, “Biz meselemize sahip çıkalım. İnşallah devletimiz de bizim yanımızda olacaktır. Aslanların gücü yediği et kadardır. Azık et olunca, o zaman Alpaslanlar doğuyor. Kazanalım et ile süt taşsın ve bu millet Alpaslanlar çıkarsın” şeklinde konuştu.
Meşakkatli iş
TÜKETBİR Genel Sekreteri Veteriner Hekim Adnan Gültek ise, Genel Başkan Bülent Tunç’un selamlarını iletti. Gültek, toplantının hayvancıların bilgilendirilmesi açısından çok önemli olduğunu da söyledi. Gültek’in ardından kürsüye çıkan İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Mehmet Erdemir, “Hayvancılık tarım sektörünün en meşakkatli işlerinden bir tanesi. Çünkü sürekli işin başında olmanız gerekiyor” dedi.
Destekleme
Erdemir, “Sakarya için bazı destekleme rakamlarından söz etmek istiyorum. Hayvancılık desteği ile ilgili 26 milyon lira hibe destekleme yaptık. Bunun için de süt, anaç sığır ve arı destekleri bulunuyor. Ekonomik yatırımlar adı altında yüzde 50 hibe desteklemelerimiz de var. Geçen sene itibari ile 22 adet kümes yapımında yüzde 50 hibe desteğinde bulunduk. Bunların her biri için 500 bin lira ödeme yapıldı” dedi.
Ahır için
3 tane damızlık sığır yetiştiricisine 750 bin liralık desteklerde bulunduklarını da belirten Erdemir, “Bunlar ahır yapımı için verilen destekler. Yine 26 milyon lira destekleme yaptık. Umarım gelecek senelerde daha iyisini gerçekleştireceğiz” ifadelerini kullandı.
İşletmeler
Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Hayvancılık Genel Müdür Yardımcısı Dr. İbrahim Özcan ise, “Sakaryalı hayvancılarımızın sorunlarını dinlemek, eksiklerini görmek amacı ile buraya geldik. Bakanlığımızın hedefinde kendi insanımızı beslemek, ürünleri yetiştiren insanlarımızın gelir düzeyini arttırmak var. İnsanlarımızın sağlıklı ürün tüketmesi çok önemli. Türkiye’de 1 milyon 489 bin hayvancılık işletmesi var. Bunun 1 milyon 189 bini süt işletmesi, 310 bini ise besi işletmesi” dedi.
Et ihtiyacı
2 milyon 500 bin kayıtlı çiftçi olduğunu da ifade eden Özcan, “Ülkemizde kırmızı ete olan ihtiyacımız 1 milyon 400 bin ton. Biz 1 milyon 150 bin ton üretiyoruz. 150 bin ton bir açığımız var ve bunun bir şekilde kapatılması gerekiyor. Kişi başına kırmızı et tüketimi şu anda 14 kilo, 2023 yılı hedefimiz bunu 25 kiloya çıkarmak. Bunun çabası içindeyiz” şeklinde konuştu

1 Haziran 2016 , Çarşamba Bu haber toplam 740 defa okundu.
YASAL UYARI:Haber portalımız 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu'na uygun olarak yayınlanmaktadır Yayınlanan fotoğrafların yeniden yayımı ve herhangi bir ortamda basılması, önceden yazılı izin gerektirir. Portalımızda yayınlanan haberler ise, kaynak gösterilmek ve portalımızın ilgili sayfasına link verilmek koşuluyla yeniden yayınlanabilir.

Bu Haberi Okuyanlar Bunları da Okudu

Arşivde Tarihe Göre Arama Yap

Arşivde Ara

Site İçi Arama