Günün Tarihi:22 Ekim 2018

 

 

‘Yanlış bilgilere itibar edilmesin’


Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, Türkiye Fırıncılar Federasyonu Genel Başkanı Halil İbrahim Balcı ve beraberindeki yönetim kurulu üyelerini kabul ederek, sektördeki gelişmeler hakkında değerlendirmelerde bulundu.

Memnuniyet duyduğu

Çelik, Türkiye Fırıncılar Federasyonu Başkanı Halil İbrahim Balcı ve beraberindeki heyeti makamında kabul etti. Bakan Çelik, kabulde yaptığı konuşmada, fırıncılık sektörünün bütün temsilcileri ile bakanlık bünyesinde bir araya gelmekten büyük memnuniyet duyduğunu dile getirdi.

Tüketim maddeleri

Tarım sektörünün dinamik ve stratejik bir sektör olduğunu belirten Çelik, "Sektörün önemi ve kıymeti her gün çok daha iyi anlaşılıyor. Çünkü birçok sorunu diyaloglarla çözebilirsiniz, ama tarımda meydana gelebilecek aksaklıkları, yani sofralarınızda eksilecek olan gıda ve zorunlu tüketim maddelerini bulamadığınız zaman bunları diyalogla filan çözemezsiniz. Onun için tarım, olmazsa olmaz, vazgeçilmez bir alanımızdır" ifadelerini kullandı.

Ayıp ediliyor

Çelik, tarımın içerisinde buğdayın, dolayısıyla ekmeğin çok daha önem arz ettiğini vurgulayarak, "Sofralarımızın vazgeçilmezi olan ekmekle ilgili öncelikle şu iki hususu belirtmek istiyorum; Milletin ekmeği ile kimse oynamasın, ayıp ediliyor. Bazı yanlış bilgiler, yanlış aktarımlar gerçekleştiriliyor. Milletin boğazına ekmeği dizmeye çalışıyorlar. Bu doğru bir şey değil” dedi.

İtibar etmemesi

Bakan Çelik, “Ekmeği ne kadar ve nasıl tüketmemiz gerektiği konusunda bilim adamlarının ve uzmanların bilgilerine, bütün vatandaşlarımızın ve bakanlığımızın açık olduğunu da belirtmek istiyorum. Bunun ötesinde onu yemeyin, bunu yemeyin gibi afaki cümlelere de kimsenin itibar etmemesini özellikle ifade etmek istiyorum" dedi.

Fırın açma ruhsatı

Çelik, kayıt dışılıkla her alanda mücadele edilmesinin önemine işaret ederek, özellikle gıda ile ilgili önlemleri birlikte almaları gerektiğini, bu kapsamda fırın açma ruhsatıyla ilgili kayıt numarası zorunluluğunun da önemli bir düzenleme olduğunu ifade etti.

Eğitim sorunu

Gıda kodeksiyle ilgili çalışmalarda son aşamaya geldiklerine değinen Bakan Çelik, bu konuda sektörün ve vatandaşın ihtiyaçlarını dikkate alan bir çözüm üreteceklerini anlattı. Çelik, tarım sektörünün en önemli sorunlarından birinin eğitim sorunu olduğunu ve bununla ilgili yeni tedbirler aldıklarını belirterek, bu kapsamda görsel ve yazılı basın yoluyla da çok yaygın bir kampanyanın arifesinde bulunduklarını bildirdi.

Temel tüketim maddeleri

Kapılarının sektöre her zaman açık olduğunu belirten Çelik, "Bu kapı hepinize açık. Diğer 79 milyonun hukukunu da koruyacak bir yaklaşım içinde olmamız gerekiyor. Keyfiliklerden uzak,  planlı, programlı, ne yaptığımızı karşılıklı konuşarak bu temel tüketim maddesini en sağlıklı bir şekilde vatandaşlarımıza sunmamız gerekiyor" dedi.

Balcı’dan teşekkür

Türkiye Fırıncılar Federasyonu Başkanı Halil İbrahim Balcı da, bugüne kadar yaptığı çalışmalardan dolayı sektör adına Bakan Çelik'e teşekkür etti. Kendilerini mağdur eden kayıt numarası konusundaki yönetmelik değişikliğinin esnafı ve tüketicileri yakından ilgilendirdiğini dile getiren Balcı, "Halkımızın temel gıda maddesi ekmek konusunda ruhsatlı olmayan yerlere kayıt numarası ve üretim izin belgesi veriliyordu. Böylece bu belge ile ruhsatsız yerlerde üretim yapılıyordu. Bu düzenleme ile bunu önlemiş olduk. Bunun için size teşekkür ediyoruz" dedi. 

9 Şubat 2017 , Perşembe Bu haber toplam 628 defa okundu.
YASAL UYARI:Haber portalımız 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu'na uygun olarak yayınlanmaktadır Yayınlanan fotoğrafların yeniden yayımı ve herhangi bir ortamda basılması, önceden yazılı izin gerektirir. Portalımızda yayınlanan haberler ise, kaynak gösterilmek ve portalımızın ilgili sayfasına link verilmek koşuluyla yeniden yayınlanabilir.

Bu Haberi Okuyanlar Bunları da Okudu

Arşivde Tarihe Göre Arama Yap

Arşivde Ara

Site İçi Arama

 


 

 

 

 

altın