Sakarya Yenigün

Yeni düzenleme geliyor
Sakarya Yenigün

Karınca operasyonu
Sakarya Yenigün

Türkiye'ye Sakarya Modeli
Sakarya Resmi İlanlar
Seri Ilanlar
Cep Telefonları İçin
Haftanın Anketi
Gar projesini nasıl buluyor sunuz?
  Olumsuz
  Olumlu
Haberim Olsun
Adınız Soyadınız

E-Posta Adresinizi

Sakarya'da Hava
SAKARYA
Okur Kosesi

HES'te tribün heyecanı

HES'te tribün heyecanıSakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, SASKİ Genel Müdürü Rüstem Keleş ile birlikte Sakarya Nehri üzerinde yapımına devam edilen Hidroelektrik Santralini inceledi.

Çalışmaların olumsuz hava şartlarına rağmen hızla devam ettiğini belirten Toçoğlu, “Elektrik üretimi için yurtdışından sipariş ettiğimiz tribünler geldi. Bundan sonra işlerimiz biraz daha hızlanacak. İnşallah en kısa süre içerisinde bir belediye olarak yaptığımız enerji santralini milletimizin hizmetine sunacağız. Santralin tamamlanmasının ardından ise bu bölgede bir rekreasyon çalışmamız olacak. Yapacağımız düzenlemeler ile D-100 ve Sakarya köprüleri arasında kalan Sakarya Nehri havzası yeni bir cazibe merkezi haline gelecek” dedi.

Tribünler geldi

SASKİ Genel Müdürü Keleş ise, “Bilindiği gibi hidroelektrik santraller iki ana yapıdan oluşurlar. Birinci yapı inşaattır yani regülatör ve santral binasıdır. Regülatör ve santral binamızın şu anda %80’ini tamamlandı. İkinci kısım elektromekanik sistem; hidrolik kaynaktan enerjinin üretilip elektrik enerjisine dönüştürülüp enterkonnekte sisteme verileceği sistemdir. Yani tribünler, jeneratörler ve dişli kutuları elektromekanik grubu oluşturuyor. Biz elektromekanik gurupla ilgili olarak Avusturya’da Global Hydro Energy firmasıyla görüşmüş ve pazarlık yapmış, onlardan satın almıştık. Bundan 2 ay önce jeneratörler ve dişli kutuları İspanya’dan ve Avusturya’dan gelmişti. Hidroelektrik santralimizin en önemli elektromekanik grubu olan tribünlerde bugün itibariyle gelmeye başladı ve şu anda indiriliyor. Tribünler Sakarya nehrinin suyunu elektrik enerjisine çevirecek olan en önemli araçlar ve mekanik gruptur. Avusturya’dan gelen üç tane kaplan tribün şu anda sahamıza indiriliyor. İnşallah santral binası biter bitmez tribünlerin montajından başlamak üzere jeneratörler ve dişli kutuları ile beraber entegre bir şekilde montaj tamamlanacak ve Sakarya nehrinin suyundan elektrik üretimine başlayacağız. Biz bugünü heyecanla bekliyorduk” dedi.


Bu haber, 17.02.2012 12:46 zamanında yazıldı ve toplam 374 kez okundu.


Adınız Email
Yorum Başlığı


Free Counter