İNŞALLAH OLUR!

Büyükşehir Belediyesi, daha önce de gündeme gelen ama itirazlar üzerine gerçekleşmeyen Adapazarı Atatürk İlkokulu’nun yıkılıp, yerine otopark yapılması projesini, bu kez ciddi olarak meclisin gündemine getiriyor.
Milli Eğitim Bakanlığı ile ortak yapılan çalışmayla okul binası yıkılacak ve yerine katlı otopark yapılacak. Okul yerine karşılık ise Büyükşehir Belediyesi, şehrin iki ayrı noktasına modern iki okul binası inşa edecek.
71 madde görüşülecek
Sakarya Büyükşehir Belediyesi Şubat Ayı Olağan Meclis Toplantısı bugün gerçekleştiriliyor. Büyükşehir Belediyesi Meclis Toplantı Salonu’nda saat 14.00’te başlayacak meclis oturumda, şehri yakından ilgilendiren konulardan oluşan 71 gündem maddesi karara bağlanacak.
Okul yerine otopark
Belediye Meclis üyeleri, Adapazarı Cumhuriyet Mahallesi’ndeki Atatürk İlkokulu’nun bulunduğu alanın katlı otopark yapılmak üzere Büyükşehir Belediyesi’ne devredilmesini ve Büyükşehir Belediyesi tarafından Milli Eğitim Bakanlığı’nın tip projelerine uygun iki adet 24 derslikli okul binasının inşası için protokol yapılması amacıyla Başkan Toçoğlu’na yetki verilmesini görüşecek.
Şehrin başka yerinde
Meclis üyelerinin onayının ardından Atatürk İlkokulu’nun yerinin otopark olmasına yönelik süreç resmen başlamış olacak. Daha önce Başkan Toçoğlu, şartlar oluştuğu takdirde en donanımlı okulları yapmaya hazır olduklarını belirtmişti. Bu okulların biri Yağcılar Mahallesi’nde, diğeri Milli Eğitim’in belirlediği bir yerde olacak.