TEKLİ SİSTEM TELAŞI!

Göreve başlar başlamaz 2019 yılı sonuna kadar ilk hedefini bakanlığın çalışmaları doğrultusunda ilimizdeki 69 okulda tekli eğitim sistemine geçmek belirleyen İl Milli Eğitim Müdürü Pervin Töre hazırlıklara hız verdi.
Okullar inceleniyor
İlimiz genelinde ikili eğitim yapan 69 okulun tekli eğitim sistemine geçmesi için Sakarya İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından yapılan çalışmalar kapsamında okullar tek tek incelemeye alındı. Binaların yeterliliği, derslik mevcutları, fiziki mekanlar, okulların başarı durumu, öğrencilerin başarıları gibi konular ince elenip sık dokunuyor.
Rapor hazırlanıyor
Hangi okulun uygun olup olmadığı konusunda Milli Eğitim Şube Müdürleri ve Yardımcılarından oluşan heyetler okul binalarında inceleme yaparak rapor hazırlıyorlar. Yeni 2017-2018 eğitim öğretim sezonunda merkezdeki bazı okullarda tekli eğitim sistemine geçilmesi hedefiyle yapılan çalışmaların tüm hızıyla sürüyor.
Bu yıl başlıyor
Sakarya eğitimi marka haline getirmek isteyen İl Milli Eğitim Müdürü Pervin Töre, okullarda tekli eğitimi inceleyen heyetler ile birlikte sürekli toplantılar yaparken, uygulamaya bazı merkezi okullarda bu yıl başlanması planlanıyor. Binlerce öğrenci ve veliyi ilgilendiren bu sistem hayata geçtiğinde bazı okullar tanışacak, bazıları yeni binalarına geçecek, bir kısmı ilk ve ortaokul olarak yeniden ayrışacak.