Kızılay Anaokulu yapacak

Kızılay Sakarya Şubesi, İstanbul şubesi sponsorluğu ile Karaman’da okul öncesi eğitim kurumu kuracak. Projenin ilk adımı dün Milli Eğitim Müdürlüğü ile Kızılay Sakarya Şubesi arasında imzalanan protokol ile atıldı.
Protokol imzalandı
Sakarya Valiliğinde gerçekleştirilen imza törenine Vali Hüseyin Avni Coş, İl Milli Eğitim Müdürü Pervin Töre ve Kızılay Sakarya Şubesi Başkanı Zahit Tiryaki katıldı. Protokol kapsamında Karaman’da Milli Eğitim Müdürlüğüne ait bir dönümlük eğitim alanı Kızılay Sakarya Şubesine Anaokulu yapılması için tahsis edildi.
Yürütücü olacağız
İmza töreninde konuşan Kızılay Sakarya Şube Başkanı Zahit Tiryaki, “ Sayın Başbakanımız Binali Yıldırım’ın eşi Semiha Yıldırım’ın himayesinde Kızılay tarafından 81 ilde 81 anaokulu projesi başlatıldı. Biz de Sakarya’da İstanbul il başkanlığımızın sponsorluğunda bir anaokulu kazandırmak için çalışmalara başladık. Biz Sakarya İl Başkalığı olarak sponsoru değil ancak yürütücüsü olacağız” dedi.
Türk bayrağı şeklinde
Tiryaki, “ Anaokulları 3 derslikli ve Türk bayrağını simgeleyen tek tip proje şeklinde olacak. Anaokulundan itibaren çocuklarımıza yardımlaşma ve ilk yardım bilinci aşılanacak. Aynı zamanda çocuklarımıza temel eğitimlerin yanında bu yönde eğitimler yapacağız. Bahçemizde minyatür Kızılay çadırı da kuracağız ve çocukların küçük yaşlarda Kızılaycı yapacağız” şeklinde konuştu.
Teşekkür etti
Vali Hüseyin Avni Coş, “ Türk Kızılay’ına teşekkür ediyoruz böyle güzel bir proje başlattıkları için. Aynı zamanda bu proje diğer sivil toplum kuruluşlarına da örnek olacaktır inşallah. Eğitim yuvamız Sakarya’mıza hayırlı olsun dedi.