Günün Tarihi:16 Ağustos 2022

Beyaz et sektörü sıkıntılı


Sakarya Kanatlı Hayvan Eti Üreticileri Birlik Başkanı İrfan Demiray, sektör ile ilgili sorunları kamuoyu ile paylaştı. Başkan Demiray, “Dört yılda 463 tane tesisimiz kapandı. Sıkıntılar devam ederse üretimde yüzde 20 oranında daha kayıp yaşanabilir” dedi.

Büyük sıkıntılar

Tavukçuluk sektörünün dört yıldır ciddi sıkıntılar içerisinde bulunduğunu belirten Başkan Demiray, “Sakarya Kanatlı Hayvan Eti Üreticileri Birliği yaklaşık olarak bir buçuk yıl önce, üreticilerimizin gönülden desteği ile birlikte kuruldu. Şu anda Sakarya’da dönemlik 31 milyon üretim yapılmaktadır. Üreticilerimizle, entegrelerimizle beraber hareket ederek, Sakarya’da tavukçuluğun sorunlarıyla ilgili mücadele etmekteyiz. Sektör yaklaşık üç dört yıldır büyük sıkıntılar içerisinde. Şu anda kırmızı etin pozisyonuna biz beyaz et üreticileri olarak düşmek istemiyoruz. Bununla ilgili ne yapmamız gerekirse bunu yapmak için bu yola çıktık. 463 tane tesisimiz dört yıl içinde battı. Bunların sebepleri şu anki farklı politikalar” ifadelerini kullandı.

 

Yetkililere çağrı

Türkiye’de toplam üretimin yüzde 30’unun Sakarya’da yapıldığını ifade eden Başkan Demiray,“Sakarya sıkıntıya düşerse haliyle Türkiye de bundan etkilenecektir. Biz, Sakarya’da bu kadar zengin tarım arazisi varken, bu kadar potansiyel varken durumumuzun daha da kötüye gitmesini istemiyoruz. Bununla ilgili devletimiz bir yönetmelik çıkardı. Ama şu an tam manasıyla bu yönetmeliği uygulayan firmalarımız yok. Birkaç maddede sıkıntı yaratıyorlar. Bu sıkıntılarla alakalı da geçen hafta sayın bakanımıza bir dosya teslim ettik. İnşallah devlet yetkililerimiz bir an önce bu konuyu tam manasıyla bu işi çözerler. Biz de Sakarya’da üretim yapmaya devam ederiz. Bu sıkıntılar devam ederse üretimde yüzde 10-20 gibi bir kayıp daha meydana gelebilir” şeklinde konuştu.

 

Üreten zor durumda

İnsan sağlığını kötü yönde etkileyecek hiçbir ürünün, üretimde kullanılmadığını savunan Başkan Demiray şöyle devam etti: “Üreticiler gerçekten zor durumda. Bu sıkıntılar sadece bölgesel değil. Bu sektörle ilgili medya kuruluşlarında asılsız bilgilendirmeler de yapılıyor. Gelsinler görsünler tesislerimizi. Bu kadar kaliteli ortamlarda üretim yapıyoruz. Bu ürettiğimiz hayvanı biz kendimiz tüketiyoruz. Gelsinler bu konular birlikte tartışalım, çözüme ulaştıralım. İnsanların da kafalarındaki soru işaretlerini ortadan kaldıralım. İnsanların bu sağlıklı protein kaynağını gönül rahatlığı ile tüketmelerini istiyoruz.”

 

7 Nisan 2018 , Cumartesi Bu haber toplam 953 defa okundu.
YASAL UYARI:Haber portalımız 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu'na uygun olarak yayınlanmaktadır Yayınlanan fotoğrafların yeniden yayımı ve herhangi bir ortamda basılması, önceden yazılı izin gerektirir. Portalımızda yayınlanan haberler ise, kaynak gösterilmek ve portalımızın ilgili sayfasına link verilmek koşuluyla yeniden yayınlanabilir.


Bu Haberi Okuyanlar Bunları da Okudu

 

 

Arşivde Tarihe Göre Arama Yap

Arşivde Ara

Site İçi Arama



SAKARYASPOR PUAN DURUMU