‘Tarım arazilerimiz ürün vermez oldu!’

Ferizli Değirmencik Mahallesi’nde 100 dönümden ekili arazi bölgedeki taş ocaklarından gelen toz ve yıkama sonrasında oluşan balçık çamur yüzünden ürün vermez hale geldi. Bölge halkı buna tepki koyarak, önlem alınması için yetkililerin harekete geçmesini istediler.
En büyük zarar
Değirmencik Mahalle halkından Halil Burukoğlu, büyükşehir kapsamındaki mahalleleriyle belediyelerin ilgilendiğini belirterek, “Bizler dededen, babadan kalan arazilerimizi koruyamaz duruma geldik. Ferizli’de yapılan OSB nin kurulmasında en büyük fedakarlığı Değirmençik Mahallesi vatandaşları yaptı. Ama yine en büyük zararı da bizler görüyoruz” dedi.
Dinamit atılıyor
Burukoğlu, “OSB’nin arkasında ve Kavakdüzü ile Kızıliniş mevkilerindeki fındık bahçelerimizle ekili arazilerimiz orman alanı içinde yıllar önce kurulan taş ocaklarında yapılan dinamit patlatması ve yine bölgedeki taş kum yıkama eleme tesislerinden çıkan balçık çamur bahçelerimize geliyor. Bu da ürünlere zarar veriyor. Hatta ürün bile olmuyor” dedi.
Bahçeleri satın
Taş ocakları sahiplerinin kendilerine ‘Bahçelerinizi satın kurtulun’ dediklerini söyleyen Burukoğlu, “Bize resme baskı yapılıyor. Bizde satılık arazi yok. Bizim geçimimiz buradan. Bir an önce taş ocaklarına yönelik önlem alınsın. Bugüne kadar ilgili kurum ve kuruluşlara yaptığımız şikayetler dikkate alınmadı. Bizde şimdi mahalle muhtarımızla birlikte dosya hazırlayıp görüntülerle birlikte Valilik, Başbakanlık, Cumhurbaşkanlığı’na durumu ileteceğiz” dedi.