Ferizli’de avcılar göle ördek bıraktılar

Ferizli’de Sınırlı Sorumlu Büyük Akgöl Su Ürünleri Kooperatifi’nin avcı üyeleri av sezonu öncesinde ördeklerin yumurtlaması ve üremelerini sağlamak için Göle ördek bıraktılar.
Üye yaptık
Ferizli Büyük Akgöl Sınırlı Sorumlu Su Ürünleri Kooperatifi Başkanı Şefik Oktar, “2014 yılında kurduğumuz kooperatif ile birlikte Büyük Akgölümüz ile çevremizi koruma ve kollama adına derneğimize üye kayıtları yaptık. Ördek avcılarımız ile bir de olta balıkçılığı yapanlar içinde üye kartlarımızı çıkarttık.” dedi.
Kaçak av yok
Üye olmayanların kesinlikle ördek avcılığı da, olta balıkçılığı da yapamadıklarını belirten Oktar, “Devamlı göl ve çevresi ile içinde denetim motorlarımızla kontrol yapıyoruz. Kaçak avcılık yapanları da jandarmaya güvenlik kurumlarına Orman Bölge Müdürlüğü’ne resmi olarak şikayet edip, bildiriyoruz” dedi.
Oktar, “Şu anda balık ve ördek avcılığı da yasak. Bu yasaklara da uyan üyelerimize teşekkür ediyorum. Diğer kaçak olarak avcılık yapanlar hakkında da kanuni işlemler yapılacak. Sakarya’da çevresi böyle geniş yeşilliklere sahip şehre yakın bir başka göl yok. Sayın Valimiz’den ve Büyükşehir Belediyesi’ne aday olan belediye başkanlarından gölümüzü bu güne kadar koruduk be kolladık sizlerden de gölümüzün çevre düzenlemesi için yardım ve desteklerinizi bekliyoruz” diye belirtti.