Günün Tarihi:4 Temmuz 2020

Minik aşçılar israfa dikkat çekti


Sakarya Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı Aile ve Çocuk Hizmetleri Şube Müdürlüğüne bağlı Adapazarı Sosyal Gelişim Merkezleri’nde etkinlikler devam ediyor

Beslenme ve Gıda İsrafını Önleme gününde SGM Mutfak Atölyesi öğrencileri su ve ekmek başta olmak üzere çeşitli gıdaların israfına dikkat çekmek için sınıflarında etkinlik düzenledi.

Aile ve Çocuk Hizmetleri Şube Müdürlüğünden yapılan açıklamada, “Gıda israfını önlemenin en etkili yolu bilinçli tüketici alışkanlığının topluma yerleştirilmesidir. Öğrencilerimize Türkiye’de üretilen toplam ekmeğin bir kısmının israf edilerek çöpe atıldığı ve ekmek üretilirken çok zor üretim safhalarından geçtiğini anlattık. Öğrencilerimiz bayat ekmeklerden pizza, pasta ve sağlıklı kanepeler yaparak israf etmemeyi öğrendiler. Öğrencilerimize böyle etkinliklerle hem eğlenip hem de öğrenmeyi de ihmal etmiyorlar” denildi. 

19 Ekim 2019 , Cumartesi Bu haber toplam 456 defa okundu.
YASAL UYARI:Haber portalımız 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu'na uygun olarak yayınlanmaktadır Yayınlanan fotoğrafların yeniden yayımı ve herhangi bir ortamda basılması, önceden yazılı izin gerektirir. Portalımızda yayınlanan haberler ise, kaynak gösterilmek ve portalımızın ilgili sayfasına link verilmek koşuluyla yeniden yayınlanabilir.

Bu Haberi Okuyanlar Bunları da Okudu

 

 

 

Arşivde Tarihe Göre Arama Yap

Arşivde Ara

Site İçi Arama

 


 

 

 

 

SAKARYASPOR PUAN DURUMU