Günün Tarihi:26 Ocak 2020

Mor Ekmek artık Sakarya’da


İstanbul Üniversitesi’nden Prof. Dr. İhsan Kara ve ekibinin 12 yıllık çalışması sonucu ortaya çıkan ve başta diyabet olmak üzere birçok sağlık sorununa da iyi geldiği ifade edilen mor ekmek Sakarya’da Gündüz Ekmek Fırınında üretilerek satışa sunulmaya başladı.

Gündüz Ekmek üretiyor

Başta şeker hastalığı olmak üzere kap ve damat hastalıkları, yüksek tansiyon, böbrek yetmezliği, kol bacak uyuşmaları ve eklem ağrılarına iyi geldiği ifade edilen mor ekmek ilimizde de üretilmeye başlandı. İstanbul Üniversitesi’nden Prof. Dr. İhsan Kara ve ekibinin 12 yıllık çalışması sonucu ortaya çıkan mor ekmek Gündüz Ekmek Fırını tarafından üretilemeye başlanarak Sakaryalıların beğenisine sunuldu.

 

Bilim ve teknoloji ürünü

Sağlık açısından çok faydalı olan mor ekmeği Sakaryalı vatandaşlarla buluşturmaktan mutluluk duyduklarını ifade eden Gündüz Ekmek Fırını Sahibi Levent Gündüz, ilimizdeki tek üreticinin kendileri olduğunu ifade etti. Mor ekmeğin faydalarının saymakla bitmeyeceğini de sözlerine ekleyen Levent Gündüz, “ Prof. Dr. İhsan Kara ve ekibinin 12 yıllık çalışması ile ortaya çıkmış bir proje. Mucizevi bir ürün değil bilim ve yüksek teknolojinin bir ürünü. Mor renkli pigmentlerin sağlığa faydalı etkileri zaten Dünya tıp ve araştırma otoriteleri tarafından da kabul edilmektedir” dedi.

 

Meyvelerden renk alıyor

Mor ekmeğe herhangi bir katkı maddesinin asla katılmadığını anlatan Gündüz, “ Ekmeğimiz böğürtlen, ekşi mor dut, yaban mersini, vişne, nar, patlıcan ve mor soğan kabuğundan elde edilir. Mor ekmek fonksiyonel bir gıdadır ve Japonya’da fonksiyonel gıdaların yasalar ile tüketilmesi zorunlu kılınmıştır. Tüketime erken yaşta başlanırsa obezite ve şeker hastalığının gelişmesine önemli engel teşkil eder” şeklinde konuştu.

 

Güvenle tüketilebilir

Levent Gündüz, “ Günlük hayatta beyaz ekmek yerine mor ekmeğin tüketimi ile sözü edilen bir çok  hastalığın tedavisine yardımcı olmak, ruhsal düzeni korumak daha dengeli bir yaşan sağlamak mümkündür. Sürekli ve düzenli tüketim önerilir. Mor ekmek herkesin tüketimine uygun ve sağlıklı bireyler tarafından daha sağlıklı yaşam için güvenle tüketilebilir” ifadelerini kullandı.

 

Detoks etkisi yapıyor

Mor ekmeğin içinde bulunan antosiyanin oranından da söz eden Levent Gündüz, “Ekmeğin üretilmesinde kullanılan meyvelerde bulunan antosiyanin vücudu onarmaktadır. Her insanın sağlıklı bir hayat sürmesi için günde 2,5 mg antosiyaninin kanında dolaşması gerektiği ifade edilmekte. Mor ekmeğin 100 gramında 20 mg bulunduğu ve bir diliminin günlük ihtiyacı fazlası ile karşıladığı da tespit edilmiştir. Bu madde kalp ve karaciğer için de detoks etkisi yaratıyor” dedi.

9 Ocak 2020 , Perşembe Bu haber toplam 510 defa okundu.

Haberin Fotoğrafları

YASAL UYARI:Haber portalımız 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu'na uygun olarak yayınlanmaktadır Yayınlanan fotoğrafların yeniden yayımı ve herhangi bir ortamda basılması, önceden yazılı izin gerektirir. Portalımızda yayınlanan haberler ise, kaynak gösterilmek ve portalımızın ilgili sayfasına link verilmek koşuluyla yeniden yayınlanabilir.

Bu Haberi Okuyanlar Bunları da Okudu

Arşivde Tarihe Göre Arama Yap

Arşivde Ara

Site İçi Arama

 


 

 

 

 

SAKARYASPOR PUAN DURUMU