Günün Tarihi:17 Nisan 2021

Et üretimi arttı


Türkiye İstatistik Kurumu 2019 dördüncü çeyrekte (Ekim-Aralık) kırmızı et üretim istatistiklerini açıkladı. Toplam kırmızı et üretimi dördüncü çeyrekte yüzde 12,3 artarak 291 bin 565 ton olarak tahmin edildi.

Toplam kırmızı et üretimi 4. çeyrekte 291 bin 565 ton olarak tahmin edildi. Toplam kırmızı et üretimi bir önceki yılın aynı çeyreğine göre yüzde 12,3 artarak 291 bin 565 ton olarak tahmin edildi. Bir önceki yıllık toplama göre yüzde 7,4 artarak 1 milyon 201 bin 469 ton olarak tahmin edildi. 4cü çeyrekte toplam kırmızı et üretimi içinde sadece kesimhanelerde üretilen kırmızı et miktarı ise 158 bin 911 ton olarak gerçekleşti. Bir önceki yılın aynı çeyreğine göre sığır eti üretimi yüzde 9,5 artarak 262 bin 476 ton olarak tahmin edildi. Diğer yandan koyun eti üretimi yüzde 45,9 artarak 26 bin 123 ton ve keçi eti üretimi ise yüzde 57,5 artarak 2 bin 967 ton olarak tahmin edildi.

12 Şubat 2020 , Çarşamba Bu haber toplam 289 defa okundu.
YASAL UYARI:Haber portalımız 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu'na uygun olarak yayınlanmaktadır Yayınlanan fotoğrafların yeniden yayımı ve herhangi bir ortamda basılması, önceden yazılı izin gerektirir. Portalımızda yayınlanan haberler ise, kaynak gösterilmek ve portalımızın ilgili sayfasına link verilmek koşuluyla yeniden yayınlanabilir.

Bu Haberi Okuyanlar Bunları da Okudu

 

 

Arşivde Tarihe Göre Arama Yap

Arşivde Ara

Site İçi Arama

 


 

 

 

 

SAKARYASPOR PUAN DURUMU