Günün Tarihi:17 Ocak 2021

SUBÜ’nün altın öğrencileri


Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi (SUBÜ) Sapanca Turizm Meslek Yüksekokulu Aşçılık Programı öğrencileri Serhat Temiz, Muharrem Kınacı ve Murat Uçar Kültür ve Turizm Bakanlığı katkılarıyla düzenlenen International İstanbul Culinary Cup 2020’de hazırladıkları menü ile 3 altın madalya kazandılar.

 

Jüriden tam puan

SUBÜ Öğretim Görevlisi Taner Öztürk koçluğunda, Grand Prix Üniversiteler Kategorisinde yarışan öğrenciler; kızarmış panko eşliğinde avokado karides, soğan püresi yatağında kuzu fileto ve mouse tarttan oluşan menü ile 3 altın madalya kazanarak birincilik kupasının sahibi oldular. Menünün hazırlanması ve pişirilmesi için 90 dakika boyunca 18 farklı üniversite ile yarışan ekip jüriden tam puan almayı başardı.

Gastronomi alanı

Jüri, yarışmacıların hazırladıkları tüm tabaklarda; ön hazırlık ölçüsü, çalışma yöntemi ve iş akış sıralaması, hijyen, hazırlama becerisi, zorluk düzeyi, atık miktarı, pişirme yöntemi, zamanlama, porsiyon ölçüsü, görsel etki, menü terminolojisi, lezzet kombinasyonu ve sunumda hijyen gibi birçok kriteri ele aldı. SUBÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Sarıbıyık, “Sakarya’nın turizm yönüne katkı sağlayan öğrencilerimizi ve hocalarımızı tebrik ediyorum. Şehrimizin gastronomi alanında tanınırlığının artması son derece önemli. Bizler de üniversite olarak bu yönün kuvvetlenmesi için destek olmayı sürdüreceğiz” diye konuştu.

4 Mart 2020 , Çarşamba Bu haber toplam 300 defa okundu.
YASAL UYARI:Haber portalımız 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu'na uygun olarak yayınlanmaktadır Yayınlanan fotoğrafların yeniden yayımı ve herhangi bir ortamda basılması, önceden yazılı izin gerektirir. Portalımızda yayınlanan haberler ise, kaynak gösterilmek ve portalımızın ilgili sayfasına link verilmek koşuluyla yeniden yayınlanabilir.

Bu Haberi Okuyanlar Bunları da Okudu

 

 

Arşivde Tarihe Göre Arama Yap

Arşivde Ara

Site İçi Arama

 


 

 

 

 

SAKARYASPOR PUAN DURUMU