‘Her gün 137 kadın öldürülüyor’

Hendek Belediyesi tarafından Dünya Kadınlar günü nedeniyle, nikah ve toplantı salonunda ‘Sadece Kadın’ konulu panel düzenlendi.
Kadınlara yönelik
Düzenlenen panele Belediye Başkanı Turgut Babaoğlu, MHP İlçe Başkanı Burhan Namlı, Belediye Başkan Yardımcısı Fatih Öztürk, belediye meclis üyeleri, Sosyal Hizmet Müdürü Gülşen Fatma Dursun ve çok sayıda kadın katıldı. Sakarya Üniversitesi İşletme Fakültesi’nde görevli Prof. Dr. Ali Taş yönetiminde düzenlenen panelde Sakarya Barosu Kadın Hakları Merkezi Başkanı Avukat Betül Uruk, Sosyolog Cennet Kılıçarslan, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Eğitimcisi Hacer Tayiz konuşmacı olarak katıldı. Aziz şehitlerimiz için saygı duruşunda bulunulması ve ardından İstiklal Marşının okunmasıyla başlayan programın açılış konuşmasını yapan Prof. Dr. Ali Taş, 8 Mart Dünya Kadınlar gününü kutladı.
Hakları anlatıldı
Sosyolog Kılıçarslan, dünyada kadına değer verilmediğini, 2019 yılında 474 kadın cinayete kurban gittiğini ve kadın cinayetlerinin, şiddetin, tacizin artık normal karşılandığını bu yüzden kadın gücünün farkına varılması gerektiğini söyledi. Av. Uruk, 6284 Sayılı Ailenin Korunması ve Kadına Karşı Şiddetin Önlenmesi kanunu ile İstanbul Sözleşmesini tüm detaylarıyla katılımcılara aktardı. Eğitimci Tayiz ise, Şiddet Önleme ve İzleme Merkezi (ŞÖNİM) çalışmalarından, verilen hizmetlerden ve kadının toplumsal statüsünden bahsetti. Tayiz, “ Dünyada her gün 137 kadın cinayete kurban giderken, 200 bin kadın ise şiddete uğruyor” dedi.