Yöresel tatları unutturmayacaklar

Sakarya Kınalılar Sosyal Yardımlaşma Dayanışma ve Kültür Derneği yönetimi maziyi unutmamak için ‘Geleneksel Kınalı yemekleri ve börekleri’ni tanıttılar.
Gelenek sürüyor
Sakarya Kınalılar Derneği Başkanı Adem Köse ve yönetim kurulu üyeleri, geleneksek yemekleri unutturmamak için tanıtım toplantısı düzenlediler. Geçen yıl üst düzey protokol mensuplarının katılımı ile açılışı yapılan Derneğin Ozanlar semtinde bulunan binasında bir araya gelen yönetim kurulu üyeleri geleneksel yemeklerini sergilediler. Dernek Başkanı Adem Köse “Her ne kadar Kınalı muhacırları olsakta ana vatanımız Türkiye’dir. Memleketlerinden sürülen büyüklerimiz, eziyet ve hasret çekmişlerdir. Ne olursa olsun kültürlerini bizlere kadar taşımışlardır. Büyüklerimizden öğrendiğimiz kültür, gelenek, örf ve adetlerimizi gelecek kuşaklara taşımak istiyoruz” dedi.
Faaliyetler tam gaz
Adem Köse başkanlığındaki genç yöneticiler Emirhan Aydın (Başkan Yardımcısı), Yücel Garip (Sekreter), Ömer Kınalı (Muhasip), Onur Süvari (Sayman), Adem Sümer, Osman Kınalıbala, Furkan Aydın, İrfan Pehlivan, Şabettin Hızlı, Mustafa Kurtuluş, Harun Kurtuluş, Gökhan Silo, Ramis Zafer, Ömer Karaman, Yunus Emre Şıkşık, Murat Çiftçioğlu, Bayram Kınalı Balaban, Enes Aydın, İsmail Korkusuz ve Y. İslam Şıkşık, 1 Eylül 2019 tarihinde kuruluşu yapılan dernek çalışmalarında rekor hizmete imza attılar.
Börek çeşitleri
Kınalı muhacırlarının genç yöneticiler, sosyal etkinlerin yanı sıra spor ve çeşitli yardım kampanyalarında çok başarılı işlere imza attılar. Dernek merkezinde düzenlenen özel gecede başkan ve yöneticiler davetlilere özel olarak hazırlanmış kınalı yemekleri ve börekleri ikram ettiler.