‘HES Kodu ile müşteri kabulüne başlayalım’

Lokantacı Bahattin Aydın, koronavirüs (kovid-19) tedbirleri kapsamında Bilim Kurulu üyelerine çağrıda bulunarak, lokantaların HES koduyla müşteri kabul etmesini önerdi.
Çağrıda bulundu
Adapazarı Yenicami semtinde Islama köfte lokantası çalıştıran Bahattin Aydın, lokantacı esnafı olarak tam anlamı ile dibe vurduklarını belirterek, “Alınan bazı tedbirler ile bulaş sayısı kontrol altına alındı. Lokantacı esnafı olarak HES Kodu kontrolü altında müşteri kabul etmemiz için Koronavirüs Bilim Kuruluna çağrı yapıyorum” dedi.
Dibe vurduk
İşletmesinde 14 kişinin çalıştığını belirten Bahattin Aydın, “ Hadi şahsen beni bırakın, ancak işletmemde çalışan kişilerin geçimleri adeta kabusa döndü. Paket servis ya da gel- al olarak çalıştığımız için işçilerimizden sadece 3 veya 4 kişi çalışabiliyor. Bu konuda çok üzgünüz, ancak elimizden gelen bir şey yok. Lokantacı esnaflar olarak şu anda dibe vurduk. Halimizi anlatmaya çalışıyoruz” şeklinde konuştu.
HES kodu uygulansın
Bahattin Aydın, lokantaların müşterilerine HES Kodu kontrolü yapmak kaydı ve yüzde 50 kapasite ile müşteri kabul etmelerine izin verilmesi gerektiğini belirterek, “ Bu çağrım sadece lokantalar için değil, koronavirüsle mücadele çerçevesinde İçişleri Bakanlığı genelgesi ile hizmetleri paket servis ve gel-al şeklinde sınırlandırılan ve çok büyük zorluklar ile ayakta kalmaya çalışan Lokanta, Kafe, Pasta, Çikolata, Tatlıcılar ve benzeri iş yerleri içindir. Kira, vergi, SGK ve diğer tüm giderlerini karşılayabilir hale gelmek için HES Kodu ile yeniden faaliyete geçmelidirler” dedi.