Serdivan’da sokak isimleri değişecek

Serdivan Belediye Başkanı Yusuf Alemdar başkanlığında gerçekleştirilen Mart ayı olağan meclis toplantısında Köprübaşı, Kemalpaşa, Yazlık, Esentepe ve Aralık Mahalleleri’nde bazı sokakların isimlerinin değiştirilmesi oy birliğiyle kabul edildi.
Çağrılara sürat cevap
Serdivan Belediyesi Mart Ayı olağan toplantısı Belediye Başkanı Yusuf Alemdar başkanlığında gerçekleşti. Belediye düğün salonunda sosyal mesafe kurallarına uygun şekilde gerçekleşen mecliste dört gündem maddesi görüşüldü. Gündem öncesi meclis üyelerine hitap eden Başkan Alemdar, yoğun kar yağışına bağlı olarak Serdivan genelinde yapılan çalışmaları değerlendirdi. Ekiplerin 7/24 görev başında olduğunu, tüm ekip ve ekipmanla sahada vatandaşlara hizmet verdiğini belirten Alemdar, kriz merkezinden sürecin başarıyla yönetildiğini ve vatandaşlardan gelen her çağrıya süratle müdahale edildiğini söyledi.
Vakalar düşmeli
28 Şubat Postmodern darbesi ile ilgili de konuşan Alemdar, 28 Şubat’ın, dış güçlerin ve onların maşası olan, ülkede hâkim oldukları düzeni kaybetmek istemeyenlerin bir oyunu olduğunu belirterek; siyasi tarihimizin en karanlık dönemlerinden birini yaşadığımız 28 Şubat darbesini ve sonrasında yapılan tüm zulümleri belleklerimizde tuttuğumuzu, asla silinmeyeceğini ve daima hatırlanacağını söyledi. Yeni normale geçiş ile ilgili de açıklamada bulunan Alemdar, “Sakarya’daki vaka sayısının yeni normale geçiş için süratle düşmesi gerekiyor. Bunu başarmak için ancak kurallara birlikte uymalıyız ve bilinçli hareket etmeliyiz” dedi.
5 mahalle
Konuşmaların ardından gündeme geçilerek, imar komisyonunu ilgilendiren üç madde komisyona havale edilirken; Köprübaşı, Kemalpaşa, Yazlık, Esentepe ve Aralık Mahallelerinde bazı sokakların isimlerinin değiştirilmesi oy birliğiyle kabul edildi.