İç saha kabusu devam ediyor19 Ocak 2021 , Salı

Cevdet Güngör
Sakaryaspor dün kendi sahasında oynadığı erteleme maçındaki rakibi Serik Belediyespor karşısında gerçekten çok dramatik bir 2 puan kaybetti.
Sakaryasporlu futbolcularda öyle aman aman maç kazanalım havası yoktu. Sanki bizim maç bitsin de gitsek havasındaydılar. Orta alanda pas çevirme merakı devam ediyor. Hele hele pas çevirirken kaptırılan toplar…
Rakip takım, kaybettiğimiz bu toplar ile 2 kez yüzde yüz gol pozisyonuna girdi. Bereket kaleci Oğuz gole izin vermedi. Şöyle bir bakınca öne çıkan isim yine Muhammet Reis’ti. Rakibiyle cebelleşerek kaptığı topu güzel bir ara pası ile Abdulaziz’e gönderdi. O da güzel bir vuruş ile topu rakip filelere yollayıverdi.
Artık ‘maçı aldık’ diye düşünürken, 89’uncu dakikada inanılması zor bir hata ile topu ağlarımızda gördük. Bu dakikada Ali, orta alanda hakim olduğu bir topu geri pası atayım derken kaptırdı. Tabi ‘top bizde’ diye düşünen defans açık düştü.
Son dakikada böylesi şansız bir gol yemek insanı gerçekten üzüyor. Serik Belediyespor mağlubiyeti kabullenmişken birden puan alıverdi. Sonuç olarak rakibe atılan bir pas ile kendi sahamızda 2 puan daha kaybettik. “Geldi” denilen üç puan uçup gitti. Bize kala kala 1 puan kaldı.
Kendi sahamızda 16 puan kaybettik
Sakaryaspor bu sezon ne çektiyse iç saha da oynadığı maçlarda çekti. Bu sezonun tamamlanan ilk yarısında inanılması zor bir iç saha kabusu yaşadık. Sakaryaspor ilk yarıda kendi sahasında oynadığı 7 maçta toplam 16 puan kaybetti.
İşte kendi sahamızdaki kayıp tablosu
Eyüpspor: 1-1 (kayıp 2 puan)
Kırklarelispor: 0-0 (Kayıp 2 puan)
Sivasspor : 2-2 (Kayıp 2 puan)
Bodrumspor : 2-6 (Kayıp 3 puan)
Turgutluspor: 1-2 (Kayıp 3 puan)
Kastamonuspor : 1-2 (Kayıp 3 puan)
Serik Belediye: 1-1 (Kayıp 2 puan)
Toplam iç saha kaybı : 16 puan
İlk yarıyı lider bitiren Eyüpspor’un 47 puanı var. Sakaryaspor ise 35 puanda. Şayet Sakaryaspor ilk yarıdaki iç saha maçlarında 16 puan kaybetmese ilk yarıyı 51 puanla lider bitirecekti.
***
Sezon başında İsmail Ertekin ile başarılı sonuçlar alamadık. Gültekin döneminde de iç saha kabusumuz vardı. Yerine gelen Murat Balaban ile sanki şöyle bir silkinir gibi olduk ancak daha sonra kabus geri döndü.
Gültekin döneminde kendi sahamızda oynadığımız 4 maçta puan kaybı yaşarken, Murat Balaban döneminde de 3 maçtan puan kayıpları ile ayrıldık.
Bence kendi sahamızda bu kadar çok puan kaybetmemizin nedeni psikolojik. Sakaryaspor’lu futbolcular, ‘kendi sahamız’ diye maça pek konsantre olamıyorlar. Rakip takım ise Sakaryaspor karşısında daha bir hırslanıyor. Galiba rakip takımlar Sakaryaspor formasının ağırlığını bizim futbolculardan daha çok hissediyorlar ve ona göre daha hırslı bir şekilde maça asılıyorlar.
Dilerim Sakaryaspor’da, ikinci yarıda iç saha kabusuna son verecek bir yapılanma olur.
Evet kaçan balık büyük olur ancak biz ilk yarıdaki kaçan balıkları unutup önümüzdeki maçlara bakmalıyız. Her şeye rağmen 3 puanlı sitemde şampiyonluk şansımız devam ediyor.
Bu yazı toplam 339 defa okundu. UYARI: Sitemizde yayınlanan yazarlara ait yazılar, yazarların görüşüdür ve yazarları sorumludur. SAKARYA YENİGÜN GAZETESİ sorumlu değildir. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yorumda yasal sorumluluk yorum yapan kişiye aittir ve SAKARYA YENİGÜN GAZETESİ sorumlu değildir. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında yorum gönderen muhataplarına dava açılabilmektedir. Yorum şikayet konusu olduğunda ,yazılı talep halinde adli makamlara bu yorumların IP adresleri verilmektedir.
Yazarın Son 10 Makalesi+ Yazarın Tüm Makaleleri +
Ah! Keşkem… Keşkem…
4 Mart 2021 , Perşembe
Yeni Adalet Sarayı
3 Mart 2021 , Çarşamba
Deprem bölgesinde standart dışı beton…
2 Mart 2021 , Salı
Vaka sayısı düşmüyor
1 Mart 2021 , Pazartesi
Eski Adapazarı turu
27 Şubat 2021 , Cumartesi
Vurdumduymazlığın sonu
26 Şubat 2021 , Cuma
Önce kerevitler öldü
25 Şubat 2021 , Perşembe
Yeniden yükselişe geçti
24 Şubat 2021 , Çarşamba
Takıldı kaldı
23 Şubat 2021 , Salı
Yasakların kalkması için…
22 Şubat 2021 , Pazartesi